“Darurile Daciei”, depozit frigorific 1000 Tone, rn. Ungheni

Recent, a avut loc deschiderea oficială a depozitului frigorific „Darurile Daciei”, cu o capacitate de 1000 tone pentru stocarea fructelor în lădițe (struguri, prune etc.) și de 1200 tone destinat pentru stocarea în containere (mere). Depozitul este format din 10 camere pentru depozitarea fructelor, 2 camere de răcire rapidă și păstrare, cât și o hală de sortare și ambalare. 🌬☘️

🔵 Aprovizionarea cu agent termic se efectuează de la o centrală frigorifică, formată din 4 compresoare semiermetice cu piston Frascold (Italia), fiind echipată cu convertizor de frecvență Schneider Electric (Franța), ce permite reglarea exactă a capacității frigorifice și, ca urmare, obținerea unei micșorări a consumului de energie electrică cu până la 25%.

🔵 Răcitoarele de aer Güntner (Germania) sunt specializate în păstrarea fructelor, fiind echipate cu valve de expansiune electronice Carel (Italia), care de asemenea contribuie la micșorarea consumului de energie electrică cu până la 15%. La fel și condensatorul fiind un utilaj marca Güntner.

🔵 Nu în ultimul rând, depozitul este dotat cu sisteme de monitorizare și control a parametrilor utilajului frigorific, marca Eliwell și cu umidificatoare de aer Cuoghi, ambele fiind produse în Italia.

Ne bucurăm să trecem în istoria companiei Ecolux încă un proiect de succes și un exemplu modern pentru sectorul agricol din țară. Suntem convinși că depozitul frigorific „Darurile Daciei” va fi un centru important în păstrare, sortare și ambalarea fructelor. 🍎🍇

8

5

4

3

1

7

2

6