Castella, comuna Budești.

Proiectul de ventilare și condiționare a aerului în centrul comercial Castella, din comuna Budești, municipiul Chișinău, este unul dintre cele mai recente proiecte Ecolux. 🏪🌬

Sistemul de climatizare este format din patru aparate de tip “Duct Inverter”, gama U-Match (producător GREE, China) și sistemul de distribuție, format din canale de ventilare, care au fost izolate termic cu K-Flex (producător italian).

Sistemul de ventilare este format din două recuperatoare de căldură de tip tavan, cu schimbător de căldură în plăci și preîncălzitor de aer electric (producător BVN, Turcia). Acest proces de recuperare a căldurii, asigură confortul interior necesar în spațiile comerciale, prin reducerea costurilor suplimentare pentru încălzire.

Deoarece spațiile comerciale sunt amplasate în demi-sol, normele în construcții au impus proiectarea, confecționarea, asamblarea, montarea și punerea în funcțiune a unui sistem de ventilare prin desfumare în caz de incendiu. Ventilatorul centrifugal de desfumare de acoperiș și clapetele de desfumare (producător Interkondytsioner, Ucraina), dirijate de un sistem automatizat anti-incendiu, oferă siguranța deplină pentru toți vizitatorii centrului comercial.